Friday, November 22, 2013

Omega-3 က ႏွလံုးေရာဂါျဖင့္ ေသဆံုးႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္



ဟားဗက္တကၠသိုလ္မွ ပညာရွင္မ်ားက Omega-3 ဓာတ္ (ငါးႀကီးဆီ) ၾကြယ္ဝစြာ ပါရွိသည့္ တူနာငါးမ်ားကို မၾကာခဏ စားေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေသေစေလာက္ေအာင္ ျပင္းထန္ေသာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို (၃)ပံု(၁)ပံုမွ် ေလ်ာ့သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း ေထာက္ခံခဲ့ၾက Omega-3 ဓာတ္ကို ၾကြယ္ၾကြယ္ဝဝ ျဖည့္ တင္းေပးျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါျဖင့္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခကို သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ အေမရိကန္ႏုိင္ငံ၊ ဟားဗက္တကၠသိုလ္မွ ပညာရွင္မ်ားက Omega-3 ဓာတ္ (ငါးႀကီးဆီ) ၾကြယ္ဝစြာ ပါရွိသည့္ တူနာငါးမ်ားကို မၾကာခဏ စားေသာက္ေပးျခ င္းျဖင့္ ေသေစေ လာက္ေ အာင္ ျပင္းထန္ေသာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို (၃)ပံု(၁)ပံုမွ် ေလ်ာ့ သြားေစႏုိင္ေၾကာင္း ေထာက္ခံ ခဲ့ၾကသည္။

Omega-3 အဆီဓာတ္သည္ တူနာႏွင့္ ဆယ္လ္မြန္ကဲ့သို႔ ငါးမ်ားတြင္ ၾကြယ္ၾကြယ္ဝဝ ပါဝင္ေလ့ရွိသည္။ ယင္းဓာတ္ပစၥည္းသည္ ႏွလံုးလႈပ္ရွားမႈ ရုတ္တရက္ ေဖာက္ျပန္ ေျပာင္းလဲျခင္းမ်ိဳး ျဖစ္ႏုိင္ေျခကို တားဆီးေပးေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးထေဖာက္ၿပီး အသက္ဆံုးရံႈးမႈမ်ိဳး ျဖစ္ႏုိင္မည့္ အလားအလာကို သိသာစြာ ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း ဟားဗက္မွ ေဆးသုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ဆိုသည္။ အကယ္၍ တူနာငါးမ်ားကို တစ္ပတ္လွ်င္ (၃)ႀကိမ္မွ (၄)ႀကိမ္ထိ စားေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ႏွ လံုးေဖာက္ျပန္ ေသဆံုးႏိုင္ေျခကို (၅၀)ရာခုိင္ႏႈန္းထိပင္ ေလွ်ာ့ခ်သြားႏုိင္လိမ့္မည္ဟု သုေတသီမ်ား က ေထာက္ခံခ်က္ ေပးထားသည္။

ယင္းအခ်ိဳးအစားသည္ တစ္လလွ်င္ တစ္ႀကိမ္ေအာက္ တူနာငါး စားသူမ်ားႏွင့္ ႏိႈင္းယွဥ္ျပ ထားျခင္း ျဖစ္ သည္။ သို႔ေသာ္လည္း ျခြင္းခ်က္တစ္ခုအျဖစ္ ယခုအာနိသင္သည္ မီးကင္ထားေသာ တူနာငါးမ်ား အတြက္ သာ ရည္ရြယ္ျခင္း ျဖစ္သည္။ ေၾကာ္ထားသည့္ တူနာငါးတြင္မူ အဆိုပါ အတိုင္းအတာထိ ထက္ျမက္ေသာ ႏွလံုး က်န္းမာေရးဆိုင္ရာ ေထာက္ပံ့မႈ မရွိေၾကာင္း သိရွိရသည္။

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...