Tuesday, January 28, 2014

ဓာတ္တိုးဆန့္က်င္ ပစၥည္းမ်ားက သက္ၾကီးအမို်းသား မ်ား၏ သုက္ပိုးအရည္ အေသြးကို ေကာင္းမြန္ေစနိုင္



ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ့ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ (ဘရိုကိုလီ)လိုမို်း ဓာတ္တိုးဆန့္က်င္ပစၥည္းပါ၀င္မႈ မ်ားျပားတဲ့ အစာေတြကို စားသံုးတဲ့ အသက္ၾကီး အမို်းသားေတြမွာ အဲဒီအစာေတြကို မစားသူေတြထက္ သုက္ပိုး အရည္အေသြး ပိုမို ေကာင္းမြန္နိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္မွ ေလ့လာမႈအရ ေတြ့ရိွခဲ့ပါတယ္။

ဗီတာမင္စီနဲ့ အီး၊ ေဖာလိတ္နဲ့ သြပ္ဓာတ္မ်ားစြာ ရရိွတဲ့ အသက္၄၅နွစ္ ထက္ၾကီးသူေတြရဲ့ သုက္ပိုးမွာ ဒီအင္ေအအမွ်င္ ပ်က္စီးမႈနည္းပါးေၾကာင္း သုေတသီေတြေတြ့ရိွခဲ့တာကို မို်းပြား ျခင္းဆိုင္ရာဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ဒီအင္ေအအမွ်င္ ပ်က္စီးမႈဟာ သုက္ပိုးရဲ့ မို်းရိုးဗီဇအရည္အေသြးကို တိုင္းတာနိုင္ျပီး အမို်းသားေတြအေနနဲ့ အသက္ၾကီးလာတာနဲ့အမွ် သုက္ပိုး အရည္အေသြး က်ဆင္းသြားတတ္ပါတယ္။

ဓာတ္တိုး ဆန့္က်င္ ပစၥည္းေတြဟာ သုက္ပိုး အရည္အေသြးကို တိုက္ရိုက္ ေကာင္းမြန္ေစနိုင္တာ ဒါမွမဟုတ္ က်န္းမာတဲ့ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ ရရိွဖို့အခြင့္အေရး ျမင့္မားေစတာ ျဖစ္ေစနိုင္တယ္လို့ သိရပါတယ္။ အသက္၄၅နွစ္ ေက်ာ္သူ အမို်းသားေတြမွာ ဗီတာမင္စီ အမ်ားဆံုး ရရိွသူေတြဟာ ဗီတာမင္စီနည္းစြာ ရရိွသူေတြထက္ ဒီအင္န္ေအ ပ်က္စီးမႈ ၂၀ရာခိုင္နႈန္း နည္းပါးေၾကာင္း၊ ဗီတာမင္ အီး၊ သြပ္နဲ့ ေဖာလိတ္အက္စစ္ဓာတ္ကို စမ္းသပ္ရာမွာလည္း ဗီတာမင္စီနဲ့ ေတြ့ရိွခ်က္တူညီေၾကာင္း သိရပါတယ္။ အသက္ငယ္တဲ့ အမို်းသားေတြမွာမူ ဓာတ္တိုးဆန့္က်င္ပစၥည္း စားသံုးမႈနဲ့ သုက္ပိုး အရည္အေသြး ဆက္စပ္မႈမရိွဘူးလို့ ဆိုပါတယ္။

အခ်ဥ္အရသာရိွတဲ့ သစ္သီး၊ အနီေရာင္နဲ့ အစိမ္းေရာင္ ငရုတ္သီးနဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြမွာ ဗီတာမင္စီ မ်ားစြာပါ၀င္ပါတယ္။ အခံြမာသီး(Nuts) ဟင္းနုနယ္နဲ့ ဘရိုကိုလီလိုမို်း အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္အီးမ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ ငါး၊ ပုစြန္ စတဲ့ ပင္လယ္စာ၊ အမဲသား၊ ဆိတ္သားလိုမို်း အနီေရာင္အသား၊ ပဲအမို်းမို်း၊ အခံြမာသီးနဲ့ နို့ထြက္ပစၥည္းေတြမွာ သြပ္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...