Wednesday, March 12, 2014

Oishi အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ ထုိင္းႏိုင္ငံထုတ္ DEEDO အခ်ဳိရည္မ်ားကို ေစ်းကြက္တြင္းမွ နမူနာေတာင္းယူ၍ ထက္မံစစ္ေဆးမည္



သန္းထိုက္ေအာင္
Oishi အာလူးေၾကာ္ထုတ္မ်ားႏွင့္ DEEDO အခ်ဳိရည္မ်ား


Oishi အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံထုတ္ DEEDO အခ်ဳိရည္မ်ားကို ေစ်းကြက္တြင္းမွ နမူနာေတာင္းယူ စစ္ေဆးရန္ တိုင္းေဒသႀကီးႏွင့္ ျပည္နယ္ကုန္သြယ္မႈႏွင့္ စားသံုးသူေရးရာ ဦးစီးဌာန႐ုံးမ်ားသို႔ ဆက္သြယ္ညႊန္ၾကားထားေၾကာင္း ကုန္သြယ္မႈႏွင့္ စားသံုးသူေရးရာ ဦးစီးဌာနမွ သိရသည္။

ကုန္သြယ္မႈႏွင့္ စားသံုးသူေရးရာ ဦးစီးဌာန ညႊန္ၾကားေရးမွဴး ဦးတင္ေဇာ္က “တိုင္းေဒသႀကီးနဲ႔ ျပည္နယ္ကိုးခုမွာရွိတဲ့ ကြၽန္ေတာ္တို႔႐ုံးေတြကို ညႊန္ၾကားခ်က္ ထုတ္ထားပါတယ္။ ေစ်းကြက္ထဲမွာရွိေနတဲ့ ဒီအစားအေသာက္ေတြကို နမူနာရယူၿပီး ဥပမာ ရန္ကုန္တိုင္းမွာပဲ ျဖစ္တာလား၊ အျခားေနရာေတြမွာေရာ ဒီအတိုင္း ျဖစ္ေနလားဆိုတာကို စံုစမ္းဖို႔ပါ။ ၿပီးရင္ေဆး၀ါးႏွင့္ အစားအေသာက္ကြပ္ကဲေရး အဖြဲ႔ကို ခ်က္ခ်င္းပုိ႔ၿပီး ဓာတ္ခဲြခန္းအေျဖကို ေစာင့္ၾကည့္သြားမယ္။ ထြက္လာတဲ့အေျဖေပၚမွာ မူတည္ၿပီး ဆက္လက္ေဆာင္ရြက္သြားမွာပါ” ဟု ေျပာၾကားသည္။

စားသံုးရန္မသင့္သည့္ မႈိကို ဆက္တိုက္စားသံုးမိပါလွ်င္ အူမႀကီးကင္ဆာ၊ အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း ကင္ဆာကဲ့သို႔ ေရာဂါမ်ဳိး ျဖစ္ပြားႏိုင္ေၾကာင္း စားသံုးသူကာကြယ္ေရးအသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္ကဆိုသည္။

သမ၀ါယမ ၀န္ႀကီးဌာန၏ ဓာတ္ခြဲခန္း စစ္ေဆးခ်က္ ရလဒ္မ်ားအရ DEEDO အခ်ိဳရည္တြင္ ေတြ႔ရေသာ ပါ၀င္ပစၥည္း အမ်ဳိးအစားမ်ားမွာ Coliform (MPN/ml) ႏွင့္ Mold (cfu/ml) တို႔ျဖစ္ၿပီး Mold (cfu/ml)သည္ ဓာတုေဗဒပစၥည္း ပါ၀င္မႈအရ မႈိပမာဏ ေျခာက္သိန္းေက်ာ္ေနျခင္းျဖစ္ၿပီး Oishi အမွတ္တံဆိပ္ Potato Fries အမည္ရွိ အာလူးေၾကာ္ကိုလည္း စစ္ေဆးၾကည့္ခဲ့ရာ အာလူးေၾကာ္ဆီတြင္ အႏၲရာယ္ရွိသည့္ အက္စစ္ပါ၀င္မႈပမာဏ ျမင့္တက္ေနေၾကာင္း သိရသည္။

ဓာတ္ခြဲခန္း စစ္ေဆးခ်က္ရလဒ္မ်ား အေနျဖင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္း အမ်ိဳးအစားမ်ားမွာ Rancidity ႏွင့္ Acid Value တို႔ျဖစ္ၿပီး Acid Value သည္ သတ္မွတ္ထားသည့္ အဆင့္ ၄ ထက္ေက်ာ္လြန္ကာ ၅ ဒသမ ၂၇၉ အဆင့္သို႔ ေရာက္ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...