Monday, January 20, 2014

ေရခ်ိဳးနည္း



-ေရခ်ိဳးတဲ့အခါ ေျခေထာက္ကုိ အရင္ေရေလာင္းပါ။
-တေျဖးေျဖး ဒူး၊ ေပါင္၊ ခါး ေလာင္းျပီးမွတကိုယ္လံုး ေရခ်ိဳးပါ၊
-ေရအဆင့္ဆင့္ေလာင္းေနတံုး ပါးစပ္ထဲမွာ ေရငံုထားတာက ကိုယ္ခႏၵာကို
ေရေလာင္းလုိ႔ ထြက္လာတဲ့ အပူခိုးေတြမ်က္စိကိုမေရာက္ေအာင္အကာကြယ္
ၿပဳတာပါ၊
-ခႏၵာကိုယ္ကုိ အဆင့္ဆင့္ ေရေလာင္းေနတံုး ခ်မ္းစိမ့္စိမ့္ ျဖစ္လာရင္
ေရမခ်ိဳးပါနဲ႔။
-ေရခ်ိဳးရင္ ဖ်ားတာက အပူရွိလုိ႔အပူငုတ္ အပူရွပ္ခ်င္တာပါ။
-အပူထဲမွလာျပီး ခ်က္ခ်င္း ေရမခ်ိဳးပါနဲ႔။
-ထမင္းစားျပီး ေရမခ်ိဳးသင့္ပါ။
-ေရမခ်ိဳးခင္ ေရဝေအာင္ ေသာက္ပါ။
-ေရခ်ိဳးျပီးရင္ေရကုိ စင္ေအာင္သုတ္ျပီး ေရေႏြးေသာက္ပါ။”

ေရခ်ိဳးလို႔ ရႏိုင္တဲ့ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား
------------------------------------
ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွိေနသူတေယာက္ဟာ
နာရီဝက္ၾကာေရခ်ိဳးတာ ေသြးထဲက သၾကားဓါတ္ ၁၃% ေလွ်ာ့နည္းတယ္။ ေရေႏြး ၃၂-၃၅ ဒီဂရီကို ခ်ိဳးရင္ အေရျပားက အေပါက္ေလးေတြကို ပြင့္ေစျပီး
အဆိပ္အေတာက္ေတြ ထြက္ကုန္မယ္။ ၾကြက္သားနာတာ သက္သာမယ္၊ အူေတြ ပိုအလုပ္လုပ္ႏိုင္တယ္။ ေနခ်ိဳးတာကို ၁ဝ-၂ဝ မိနစ္သာၾကာပါေစ။
ေရေအး ၁၂-၁၈ ဒီဂရီကိုခ်ိဳးရင္ စိတ္ဖိအားက်ေစမယ္။ ေသြးေၾကာေလးေတြကို က်ဥ္းေစလို႔ သၾကားဓါတ္ တက္ေစမယ္။ အင္ျပင္ ထတာမ်ိဳးကို
Sodium bicarbonate (ေဆာ္ဒါ) ပါတဲ့ ေရခ်ိဳးရင္ သက္သာတယ္၊ ပိုးတခ်ိဳ႕ကိုလဲ ေသေစမယ္။ ေရေႏြးနဲ႔ခ်ိဳးတာဟာ တုပ္ေကြး၊ အေအးမိတာ သက္သာေစမယ္။
ႏွင္းခူနာ သက္သာေစမယ္။ ေရေအးထဲမွာ ေျခေထာက္ကို စိမ္ေပးရင္ ေကာင္းေကာင္း အိပ္ေပ်ာ္ေစတယ္။

ကဲ .... အားလံုးပဲ က်န္းမာ အသက္ရွည္ၾကပါေစ ...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...