Thursday, February 20, 2014

ေႏြရာသီ ၾကက္သား၊ ပင္စိမ္း ဟင္းခ်ိဳ





ေပါ႔ေပါ႔ပါးပါး၊ ပူပူေႏြးေႏြး ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ျဖစ္မွာပါ။ အကာမာတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္းနဲ႔ တြဲဖက္စားရင္ သိပ္ေကာင္းပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ကေတာ႔ မိနစ္ ၅၀ပဲၾကာမွာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သံလြင္ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း- ၁ဇြန္း)

ၾကက္သား (ၾကက္ေပါင္ ၈ တံုးခန္႔)



ဂ်ံဳမႈန္႔ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)

ျငဳပ္သီးအၾကမ္းဖက္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)



အာလူး အလံုးေသး ၁၂လံုး (ထပ္ျခမ္း)



၀ိုင္ျဖဴ ၁၅၀ မီလီ လီတာ



ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ၂၀၀ မီလီ လီတာ



ပင္စိမ္း႐ြက္ ၂၀



အကာသားမာႂကြပ္တဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္း (တြဲဖက္စားသံုးရန္)



ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အိုးႀကီးႀကီးနဲ႔ သံလြင္ဆီကို အပူေပးပါ။ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီး အိုးထဲထည္႔ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ခ်က္ပါ။ ၾကက္သားတံုးေတြကို တစ္ဖက္လွန္ပါ။ အားလံုးနီရဲသြားတဲ႔အထိ တည္ပါ။

၂။ ျငဳပ္သီးအၾကမ္းဖတ္ နဲ႔ အာလူးကို အိုးထဲထည္႔ၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ ဆက္တည္ပါ။ ၿပီးရင္ ၀ိုင္ျဖဴ နဲ႔ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ကို ေလာင္းထည္႔ပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္၊ စား နဲ႔ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ေတြကိုလည္း ထည္႔ပါ။ အိုးကို အဖံုးအုပ္ၿပီး ၂၀၊ ၂၅မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ ဆူတဲ႔အထိတည္ပါ။ ၾကက္ေပါင္ ႏူးတဲ႔အထိ တည္ပါ။ ရရင္ ပင္စိမ္း႐ြက္ ခတ္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၅မိနစ္ ဆက္တည္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အကာသား မာႂကြပ္တဲ႔ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ တြဲဖက္စားႏုိင္ပါၿပီ။

Ref:bbcgoodfood.com

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...