ငွက္ေပ်ာသီးကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေအာက္ပါအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကို ရရွိေစပါသည္။
၁။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓါတ္ဟာ အာဟာရကို ျပည့္၀ေစႏိုင္သည့္အျပင္ အမ်ိဳးသားေဟာ္မုန္းဓါတ္ကိုပါ ပိုမိုျပည့္၀ေစသည့္အတြက္ လိင္ကိစၥအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ေစပါသည္။
၂။ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္လည္း ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မ်ားစြာ အေထာက္အကူျပဳေပးႏိုင္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာပါ၀င္တဲ့ ေရဓါတ္ေတြေၾကာင့္ အသားအရည္ကို ပိုမိုႏူးညံ့ေခ်ာေမြ ့ေစျပီး ေတာက္ပေစပါသည္။
၃။ အိပ္မေပ်ာ္သူမ်ား ငွက္ေပ်ာသီးကို စားေပးပါ။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ tryptophan ဓါတ္ဟာ စိ္တ္ခံစားမွဳကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစျပီး အာရံုစူးစိုက္မွဳကို ေကာင္းစြာအေထာက္အကူေပးႏိုင္သည့္အတြက္ ႏွစ္ျခိဳက္စြာ အိပ္စက္ေစႏိုင္ပါသည္။
၄။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါ၀င္သည့္ ကယ္လိုရီဓါတ္ဟာ ပင္ပန္းမွဳမ်ားကို လွ်င္ျမန္စြာ ေျပေပ်ာက္ေစျပီး ခြန္အားကို ျပန္လည္ျပည့္၀ေစပါသည္။
၅။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါ၀င္သည့္ ပိုတက္စီယမ္ဓါတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္မွ ေရဓါတ္ကို ထိန္းညွိေပးႏိုင္သည့္အတြက္ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္းတို့ကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။
၆။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပါ၀င္သည့္ မဂၢနီစီယမ္ဓါတ္ႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္ဓါတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္မွ ၾကြက္သားမ်ားႏွင့္ ေျခသလံုးၾကြက္သားမ်ားကိုလည္း ပိုမို သန္မာေစပါသည္။
၇။ ၀မ္းခ်ဳပ္သူမ်ား ငွက္ေပ်ာသီးကို စားေပးပါက ၀မ္းကို မွန္ေစပါသည္။
Ref: Banana fruit nutrition facts and health benefits.
0 comments:
Post a Comment