27.8.2013
အာလူး စားသုံးျခင္းကုိ လူတုိင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾက ပါတယ္။
အာလူးကုိ မႀကိဳက္လုိ႔ မစားသုံးတဲ့ သူဟာ အလြန္ ရွားလိမ့္မယ္လုိ႔ ထင္ပါတယ္။ အာလူးကုိ ပုံစံ အမ်ဳိးမ်ဳိး ျပဳလုပ္ၿပီး ခ်က္စား တတ္ၾကပါတယ္။ ဟင္းအျဖစ္ ခ်က္စား ၾကသလုိ အာလူးေၾကာ္ကုိလည္း သေရစာ အျဖစ္ စားသုံး တတ္ၾကပါတယ္။ ပုစြန္ ေျခာက္နဲ႔ ေရာခ်က္ထားတဲ့ အာလူး ဟင္းခ်ဳိေလးဟာ ေသာက္လုိ႔ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်ဳိ တစ္ခြက္ပါ။ ဗုိက္ျပည့္ခ်င္လုိ႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အဆာေျပ စားခ်င္လုိ႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အာလူးကုိ စားသုံးတတ္တဲ့ အေလ့အ က်င့္ဟာ ေကာင္းမြန္တဲ့ အေလ့အက်င့္လုိ႔ ေျပာရမွာပါ။
အာလူး စားေပးျခင္းဟာ ခႏၶာကုိယ္ အေလးခ်ိန္ကုိ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေသြးေပါင္ခ်ိန္ ျမင့္တက္ျခင္း ကိုလည္း က်ဆင္း ေစသလို ေသြးတုိးေရာဂါ ကုိလည္း ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးေပါင္ အတက္အက် ကုိလည္း ထိန္းထား ေပးႏုိင္ ပါတယ္။ အာလူးမွာ ကယ္လုိရီ၊ ပ႐ုိတိန္း၊ ပုိတက္စီယမ္၊ ဗီတာမင္၊ ဆုိဒီယမ္ အစ႐ွိတဲ့ ဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အာလူးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားစြာလည္း ပါဝင္ ပါေသးတယ္။ အာလူး စားေပးျခင္းဟာ ႏွလုံး က်န္းမာေရး အတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။ သင့္ရဲ႕ မ်က္ႏွာျပင္ အသားအေရ ေကာင္းေစဖုိ႔ အတြက္လည္း အာလူးအစိမ္းကုိ ပါးပါးေလး လွီးၿပီး ရလာတဲ့ အာလူးအလႊာေလး ေတြကုိ မ်က္ႏွာျပင္ အႏွံ႕ ကပ္ေပးပါ။ မ်က္ႏွာျပင္ အသားအေရ ထိန္းသိမ္းျခင္း အတြက္ အလြန္ ေကာင္းမြန္တဲ့ လုပ္ေဆာင္မႈ တစ္ခုလုိ႔ ဆုိခ်င္ပါတယ္။ အသားအေရ အတြက္လည္း ေကာင္းမြန္သလုိ သင့္ခႏၶာကုိယ္ အတြက္ က်န္းမာဖုိ႔ အကူအညီ ေပးစြမ္းႏိုင္တဲ့ အာလူးကုိ သင့္တင့္ မွ်တစြာ စားသုံး ေပးသင့္ပါတယ္ လို႔ အႀကံျပဳ ပါရေစ။ ။
0 comments:
Post a Comment