ဒီ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္က ၀တ္ရည္ ထြင္ထားသည္႔ ဟင္းသစ္ တစ္မ်ဳိးပါ။ မေန႔ညေနပိုင္း ညေနစာ အျဖစ္ လုပ္စားတာ အိမ္သာ အားလံုး ၾကိဳက္နွစ္ၾကတဲ႔ ဟင္းသစ္ တစ္မ်ဳိးပါ။ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္က ၾကြပ္ရြျပီ စားလို႔လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ လုပ္စားၾကည္႔ဖုိ႔ မေမ႔ၾကနဲ႔ေနာ္…
အီၾကာေကြ အစားသြပ္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အီၾကာေကြ – ၄ေခ်ာင္း (ပူးတြဲ မဟုတ္ပါ)
၂။ ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သား – ၁၅ က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားပါ)
၃။ မွုိေျခာက္ပြင္႔ – ၅ပြင္႔ (ျပဳတ္ျပီ အတံုးေသးငယ္မ်ား တံုးထားေပးပါ)
၄။ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၈။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ နွမ္း – အနည္းငယ္
အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္း
၁။ နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သားကို (ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ) အားလံုးျဖင္႔ ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနုယ္ထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ နုယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အတံုးေသးမ်ား တံုးထားေသာ (မွုိေျခာက္) မ်ားကို ထည္႔ျပီ ၾကက္သားနူးေစရန္ ေ၇( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ပံု၁ပံု) ထည္႔လိုက္ပါ။
၄။ ေနာက္တခ်ိန္ ဆီျပန္လာလွ်င္ အရသာအေပါ႔အငံ႔ ျမည္း၍ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဖယ္ထားပါ။
၅။ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ပါေတာ႔မည္။ အီၾကာေကြ ၁ေခ်ာင္းကို တစ္၀က္၀က္၍ အစားသြပ္နုိင္ရန္ အေပါက္ကို က်ယ္က်ယ္လုပ္ျပီ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အီၾကာေကြ ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။
၆။ ထုိနည္းအတိုင္း က်န္ အီၾကာေကြမ်ားကို ဆက္လက္ အစားသြပ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အစားသြပ္ထားသည္မ်ား ျပန္မထြက္ေစရန္ သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ျပန္ပိတ္ထားေပးပါ။
ရ။ ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔၍ ဆီပူလာလွ်င္ အီၾကာေကြမ်ားကို စကၠန္႔ ၃၀မွ် ၾကြပ္ရြရုံ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ (မေၾကာ္ခင္ သြားၾကထုိးတံမ်ား ျပန္ျဖဳတ္ခဲ႔ပါ)
၈။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္မ်ားကို ၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား လွီးေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းေလးမ်ား ျဖဴး၍ ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
By Wutyee Food House
အီၾကာေကြ အစားသြပ္တြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ အီၾကာေကြ – ၄ေခ်ာင္း (ပူးတြဲ မဟုတ္ပါ)
၂။ ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သား – ၁၅ က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္ဆင္းထားပါ)
၃။ မွုိေျခာက္ပြင္႔ – ၅ပြင္႔ (ျပဳတ္ျပီ အတံုးေသးငယ္မ်ား တံုးထားေပးပါ)
၄။ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
၅။ ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၈။ နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ နွမ္း – အနည္းငယ္
အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္ ခ်က္နည္း
၁။ နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သားကို (ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ နွမ္းဆီ) အားလံုးျဖင္႔ ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနုယ္ထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ နုယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ ဆီျပန္လာလွ်င္ အတံုးေသးမ်ား တံုးထားေသာ (မွုိေျခာက္) မ်ားကို ထည္႔ျပီ ၾကက္သားနူးေစရန္ ေ၇( ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ပံု၁ပံု) ထည္႔လိုက္ပါ။
၄။ ေနာက္တခ်ိန္ ဆီျပန္လာလွ်င္ အရသာအေပါ႔အငံ႔ ျမည္း၍ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ျပန္ဖယ္ထားပါ။
၅။ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ပါေတာ႔မည္။ အီၾကာေကြ ၁ေခ်ာင္းကို တစ္၀က္၀က္၍ အစားသြပ္နုိင္ရန္ အေပါက္ကို က်ယ္က်ယ္လုပ္ျပီ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အီၾကာေကြ ထဲသို႔ အစားသြပ္ေပးပါ။
၆။ ထုိနည္းအတိုင္း က်န္ အီၾကာေကြမ်ားကို ဆက္လက္ အစားသြပ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အစားသြပ္ထားသည္မ်ား ျပန္မထြက္ေစရန္ သြားၾကာထုိးတံျဖင္႔ ျပန္ပိတ္ထားေပးပါ။
ရ။ ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔၍ ဆီပူလာလွ်င္ အီၾကာေကြမ်ားကို စကၠန္႔ ၃၀မွ် ၾကြပ္ရြရုံ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ (မေၾကာ္ခင္ သြားၾကထုိးတံမ်ား ျပန္ျဖဳတ္ခဲ႔ပါ)
၈။ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္ အီၾကာေကြ အစားသြပ္ေၾကာ္မ်ားကို ၁လက္မအရြယ္ေလးမ်ား လွီးေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းေလးမ်ား ျဖဴး၍ ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ ျမိန္ရွပ္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
By Wutyee Food House
0 comments:
Post a Comment