Wednesday, August 21, 2013

ေသြးတုိး၊ ေသြးခ်ိဳဆီးခ်ိဳ၊ အသည္းႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါေ၀ဒနာရွင္မ်ား အတြက္ အစြမ္းထက္ေဆးဖက္၀င္ “ယာကြန္”

 Wednesday, August 21, 2013

ယာကြန္သည္ ေနၾကာမ်ိဳးႏြယ္အုပ္စုတြင္ ပါ၀င္ျပီး မူလထြက္ရွိရာေဒသမွာ ေတာင္အေမရိကတုိက္ ပီရူးနုိင္ငံရွိ ကုန္းျမင့္ေဒသမွျဖစ္သည္။ ယခုအခါ ဖီလစ္ပုိင္နုိင္ငံတြင္လည္း စုိက္ပ်ိဳးလွ်က္ရွိသည္။

ျမန္မာနုိင္ငံတြင္လည္း ယာကြန္မ်ိဳးကုိ ၂၀၀၇ ခုနွစ္တြင္ ေတာင္ၾကီး Terra People Association (TPA) မွ ဂ်ပန္နည္းျပဆရာ Koichi Morinaka မွ ယာကြန္ပင္စုိက္ပ်ိဳးထိန္းသိမ္းနည္းကုိ လက္ေတြ႕သင္တန္းပုိ႕ခ်ေပးခဲ့ျပီး လက္ေတြ႕ျပန္လည္စုိက္ပ်ိဳးနုိင္ရန္ သင္တန္းသားမ်ားကုိ ေပးလုိက္ေသာမ်ိဳးဥအနည္းငယ္မွ မ်ိဳးပြားစုိက္ပ်ုိဳး ထုတ္လုပ္နုိင္ခဲ့ျပီျဖစ္သည္။

ယာကြန္ပင္ကုိ ဓါတ္ေျမၾသဇာ၊ ဓာတုပုိးသတ္ေဆးမ်ားကုိ အသံုးမျပဳပဲ သဘာ၀ေျမၾသဇာ၊ ေျမေဆြးမ်ားျဖင့္ စုိက္ပ်ိဳးထားေသာေၾကာင့္ အပင္၏သဘာ၀အစြမ္းသတိၲမ်ား ျပည့္စံုစြာရရွိသည့္အျပင္ ဓာတုဓာတ္ၾကြင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚတတ္ေသာ ေဘးထြက္ဆုိးက်ိဳးမ်ားမရွိပဲ က်န္းမာေရးအတြက္ မ်ားစြာ အေထာက္အကူျပဳေစနုိင္သည္။


ေသြးတုိးေရာဂါ သက္သာေစရန္ ယာကြန္အေျခခံေသာ သဘာ၀နည္းျဖင့္ကုစားနုိင္ပါသည္။ ယာကြန္ရြက္ေျခာက္ကုိ ဖန္ခြက္အတြင္း ေရေႏြးဆူဆူျဖင့္ ခပ္ေသာက္ျခင္း (သုိ႕မဟုတ္) ေရေႏြးဓါတ္ဗူးျဖင့္ ထည့္ခပ္ျပီး ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္သလုိ ေသာက္သံုးနုိင္သည္။ တေန႕လွ်င္ဖန္ခြက္ (၃)လံုးခန္႕ ေန႕စဥ္ ပံုမွန္ မပ်က္မကြက္ ေသာက္သံုးေပးျခင္းျဖင့္ ဆီးေကာင္းျခင္း၊ ၀မ္းေပ်ာ ̸့ မွန္ျခင္း၊ ေသြးတုိးေရာဂါ သက္သာေစျခင္းႏွင့္ ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳက်ျခင္း စသည့္ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားကုိ ရက္ပုိင္းအတြင္း သိသာစြာခံစားေတြ႕ရွိနုိင္ပါသည္။ ေသြးတုိးေရာဂါခံစားေနရသူမ်ားအတြက္ ေဆးဖက္၀င္ယာကြန္သည္ အသင့္ေတာ္ဆံုးျဖစ္သည္။

ယာကြန္ဥသည္ အရည္ရႊမ္းျပီး ၾကြပ္ဆပ္ကာ ခ်ိဳေသာအရသာရွိသည့္အတြက္ ေျမေအာက္ပန္းသီးဟုပင္ တင္စားေခၚေ၀ၚၾကသည္။ ယာကြန္ဥတြင္ ပါ၀င္ေသာအခ်ိဳဓာတ္သည္ ေသြးခ်ိဳဆီးခ်ိဳေ၀ဒနာရွင္မ်ားအတြက္ အႏၲရာယ္မရွိေသာေၾကာင့္ တစ္ခုတည္းေသာ အခ်ိဳပါသည့္အစားအစာဟု သုေတသနပညာရွင္မ်ားက မွတ္တမ္းတင္ထားပါသည္။ ေသြးလည္ပတ္မႈအားေကာင္းေစနုိင္ေသာေၾကာင့္ ႏွလံုးတုိက္ခုိက္ခံရျခင္း၊ႏွလံုးရုတ္တရက္ရပ္ျခင္းတုိ႕ကုိ ကာကြယ္ေစနုိင္သည့္အျပင္ ေသြးတုိးေရာဂါကုိ သက္သာေစနုိင္ပါသည္။

Moi Bio
Moi Bio Health n Beauty 82လမ္း 37*38ၾကားမွာရပါတယ္

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...