Monday, September 9, 2013

ႏွလံုး ေသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါအတြက္ အစာအာဟာရ လမ္းၫႊန္


ကစီဓာတ္-ခရမ္းခ်ဥ္သီး အမွည့္ ဆန္ျပဳတ္ ေသာက္ေပးပါ။

-ကန္စြန္းဥ ဆန္ျပဳတ္ ေသာက္ေပးပါ။

-ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (အျဖဴပိုင္း) ဆန္ျပဳတ္ ေသာက္ေပးပါ။

-တ႐ုတ္နံနံ ဆန္ျပဳတ္ ေသာက္ေပးပါ။

အဆီဓာတ္-ဝက္ဆီ၊ စားအုန္းဆီ ေရွာင္ပါ။

-ေျမပဲဆီ၊ ပဲပိစပ္ဆီသာ သံုးပါ။

-အဆီ ေလွ်ာ့စားပါ။

-သံုးၿပီးဆီကို ႏွစ္ခါျပန္ မသံုးပါႏွင့္။

အသားဓာတ္-အဆီ နည္းေသာ ငါး ခ်က္စားပါ။

-အသားမ်ားကို ျပဳတ္စား၊ ေပါင္းစားပါ။

-ဆီေၾကာ္သား၊ ငါးမ်ား ေရွာင္ပါ။

-ပဲပုပ္၊ ပဲျပား၊ တို႔ဟူး မ်ားမ်ား စားေပးပါ။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္-ခရမ္းခ်ဥ္သီး အမွည့္တစ္လံုး မီးဖုတ္၍ ေန႔စဥ္ စားေပးပါ။

-ဂ်ဴးျမစ္သုပ္ စားေပးပါ။

-တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းစား ေပးပါ။

-ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (အျဖဴပိုင္း) ငါးပိုင္း ေန႔စဥ္ တို႔ျမႇဳပ္ စားေပးပါ။

သစ္သီးဝလံ-ပန္းသီးတစ္လံုး ေန႔စဥ္ စားေပးပါ။

-ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ စားေပးပါ။

-ကန္စြန္းဥျပဳတ္ စားေပးပါ။

-ေျမပဲျပဳတ္ စားေပးပါ။

အေစ့အဆန္-သစ္ၾကားသီးေစ့ စားေပးပါ။

-သံပရာေစ့ ငါးေစ့ခန္႔ ေန႔စဥ္ စားေပးပါ။

-ေနၾကာေစ့၊ ဖ႐ံုေစ့၊ ကြာေစ့ ၂ဝ ခန္႔ စားေပးပါ။

-ေန႔စဥ္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိး စားေပးပါ။

ေဖ်ာ္ရည္-သံပရာရည္ တစ္ဇြန္းစာကို ေရေႏြးႏွင့္ စပ္ေသာက္ပါ။

-ပန္းခါးေျခာက္ အနည္းငယ္ကို လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းတြင္ ခပ္ ေသာက္ပါ။

-ခေရေခါက္ အတြင္းသားကို ျပဳတ္ ေသာက္ပါ။

-ခ်င္း၊ ထန္းလ်က္ျပဳတ္ရည္ တစ္ခြက္ မွန္မွန္ ေသာက္ပါ။

အႀကံျပဳခ်က္-ခေရပြင့္ေျခာက္ ေခါင္းအုန္း ျပဳလုပ္၍ အိပ္ပါ။

-ဝိုင္အနီ ႏွစ္ပတ္ခန္႔ ညစဥ္ ေသာက္ အိပ္ပါ။

-ကြမ္းရြက္ တစ္ရြက္ကို ဘယ္ဘက ္ႏို႔အံုေနရာ ကပ္ထား ေပးပါ။

-ခ်င္းသုပ္ မၾကာခဏ စားပါ။

ဆရာၾကြယ္ (ဦးပိုင္)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...