Created on Sunday, 29 September 2013
ငါးပိရည္က်ဳိ ေရာင္းေနသည့္ ေစ်းဆိုင္တစ္ဆိုင္အား ေတြ႕ရစဥ္ (ဓာတ္ပံု - ၀င္းျမင့္ေက်ာ္)
ငါးပိတြင္ ယူရီးယား ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္ေနသည္ဟူေသာ ကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဌာန (FDA) မွ စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္ထုတ္ ႏုိင္ငံပိုင္ သတင္းစာမွတစ္ဆင့္ ရွင္းလင္းခ်က္ ျပန္လည္ထုတ္ျပန္ခဲ့သည္။
အဆိုပါ ရွင္းလင္းခ်က္တြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာနမွ ဓာတ္ခြဲစစ္ေဆးေပးခဲ့ေသာ နမူနာမွာ ငါးပိမဟုတ္ဘဲ ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ဳိးသာ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ၎ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ိဳးအနက္ တစ္မ်ဳိးတြင္ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္သည္ကို ေတြ႕ရွိရေၾကာင္းႏွင့္ ထိုသို႔ေတြ႕ရွိ သည့္ ယူရီးယားဓာတ္မွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ေရာေႏွာပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ဟုတ္၊ မဟုတ္ကို ခြဲျခားႏိုင္ျခင္း မရွိေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္သို႔ ျပန္ၾကားထားေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။
ယင္းကဲ့သို႔ ရွင္းလင္းခ်က္ထုတ္ျပန္ ရျခင္းမွာ စက္တင္ဘာ ၂၆ ရက္ထုတ္ ေၾကးမံုသတင္းစာတြင္ ေဖာ္ျပခဲ့သည့္ "ေစ်းကြက္အတြင္း ငါးပိအခ်ဳိ႕ ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္မႈ အတည္ျပဳ" သတင္းတြင္ ေရးသားခဲ့သည့္ အေၾကာင္းအရာမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျပန္လည္ရွင္းလင္းျခင္းျဖစ္ၿပီး အဆိုပါ သတင္းတြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းမွ FDA သို႔ ေစ်းကြက္အတြင္းမွ ငါးပိနမူနာ သံုးမ်ဳိးကို ေပးပို႔စစ္ေဆးခဲ့ၿပီး ယင္းတို႔အနက္မွ တစ္မ်ဳိးမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္ေနေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားခဲ့သည္ဟု ေဖာ္ျပခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
"ဦးဗအုပ္ခိုင္ လာစစ္တာက ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ဳိး လာစစ္ပါတယ္။ တစ္မ်ဳိးမွာေတာ့ ယူရီးယားဓာတ္ ပါတယ္ဆိုၿပီး အေျဖထုတ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ အဲဒီဓာတ္ ပါ၀င္မႈက အလြန္အမင္း ပါေနတာ မဟုတ္လို႔ အႏၲရာယ္ မရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဦးဗအုပ္ခိုင္ကိုေတာ့ အႏၲရာယ္ မရွိဘူးလို႔ မေျပာလိုက္ပါဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာကပါတဲ့ ယူရီးယားလို႔လည္း သူ႔ကိုမေျပာလိုက္ဘူး။ ယူရီးယားဓာတ္ဆိုတာ လူ႔ခႏၶာကိုယ္မွာလည္း ရွိႏိုင္သလို ငါးပိလုပ္တဲ့ ငါးေတြမွာလည္း ယူရီးယားဓာတ္ ရွိႏုိင္ပါတယ္။ နည္းပညာပိုင္း အရေတာ့ ဒီယူရီးယားဓာတ္က ဓာတ္ေျမၾသဇာက လာလား၊ မလာဘူးလားလို႔ေတာ့ မသိႏုိင္ပါဘူး။ ျမန္မာႏိုင္ငံ အစားအေသာက္နဲ႔ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဌာနအေနနဲ႔ ငါးပိေတြကို ပံုမွန္စစ္ေဆးေနၿပီး စားသံုးသူအတြက္ အႏၲရာယ္ရွိႏုိင္ရင္ ထုတ္ျပန္ေပးသြားမွာပါ။ အခုက အႏၲရာယ္ရွိတာ မေတြ႔ေသးလို႔ မထုတ္ျပန္ေသးတာ ျဖစ္ပါတယ္" ဟု ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဌာနမွ ညႊန္ၾကားေရးမွဴး ဦးထြန္းေဇာ္က စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
အဆိုပါ ရွင္းလင္းျပန္ၾကားခ်က္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားရာတြင္ "သူတို႔ျပန္လည္ ရွင္းလင္းခ်က္ ထုတ္ျပန္တာက ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာ သံုးမ်ဳိးမွာ တစ္မ်ိဳးတည္းမွာပဲ ယူရီးယားဓာတ္ ပါတယ္လို႔ ေတြ႕ရတယ္။ သဘာ၀အေလ်ာက္ျဖစ္တဲ့ ယူရီးယားဓာတ္ဆိုရင္ သံုးမ်ဳိးစလံုးမွာ ေတြ႕ရမွာေပါ့။ အခုက တစ္မ်ဳိးမွာပဲ ပါတယ္ဆိုေတာ့ သဘာ၀အေလ်ာက္လား၊ လူကထည့္သြင္း ထားတာလားဆိုတာ တိတိက်က် ခြဲျခားေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ့္ အေနနဲ႔ေတာ့ သဘာ၀အေလ်ာက္ ပါ၀င္တာ မျဖစ္ႏုိင္ဘူး။ လူေတြထည့္ထားတာလို႔ သံုးသပ္ယူဆပါတယ္" ဟု စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္က Daily Eleven သတင္းစာ၏ ေမးျမန္းခ်က္အေပၚ ျပန္လည္ေျဖၾကားခဲ့သည္။
ယင္းကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ ေဒါက္တာခင္ေမာင္ညိဳက သံုးသပ္ေျပာၾကားရာတြင္ "အခု FDA က ျပန္ရွင္းတဲ့အထဲမွာ ငါးပိနမူနာ သံုးမ်ဳိးထဲကမွ တစ္မ်ဳိးမွာ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္ေနတယ္လို႔ ရွင္းလင္းလိုက္တယ္။ ဦးဗအုပ္ခိုင္ ေျပာတာကေတာ့ သံုးမ်ဳိးထဲမွာ တစ္မ်ဳိးေတြ႕တယ္ ဆိုတာက အဲဒီေတြ႕တဲ့ တစ္မ်ဳိးက ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္ထားတယ္လို႔ ဆိုလိုတာ။ အမွန္က က်န္တဲ့ႏွစ္မ်ဳိးမွာ မေတြ႕တိုင္း ေတြ႕တဲ့တစ္မ်ဳိးမွာ ထည့္တယ္လို႔ ေျပာလို႔မရဘူး။ ငါးပိရဲ႕ အေျခခံက ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ ယူရီးယားဓာတ္က ငါးေတြရဲ႕ ကိုယ္ထဲမွာ ပါ၀င္ေနတယ္။ ယူရီးယားကို ငါးပိမွာေတြ႕တိုင္း ဓာတ္ေျမၾသဇာေၾကာင့္လို႔ မေျပာႏိုင္ဘူး။ ေနာက္ၿပီး ယူရီးယားကို ငါးပိမွာပါတဲ့ ဘက္တီးရီးယား အခ်ဳိ႕က စားသံုးတဲ့အခါ အဲဒီဓာတ္ ေလ်ာ့သြားၿပီး မရွိေတာ့တာေတြလည္း ရွိတယ္။ ယူရီးယားဓာတ္ကလည္း လူေတြကို ဒုကၡေပးႏုိင္ေလာက္တဲ့ ပမာဏ မဟုတ္တဲ့အတြက္ ငါးပိကို စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ယူရီးယားဓာတ္ မ်ားတယ္ဆိုၿပီး လူေတြကို အႏၲရာယ္ မျပဳပါဘူး" ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ထို႔ျပင္ ငါးပိလုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္ဖူးသူ တစ္ဦးက ေျပာၾကားရာတြင္ ေရခ်ဳိငါးပိကို ငါးခံုးမ၊ ငါးစင္႐ိုင္းစသည့္ ငါးမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ရျခင္းျဖစ္ၿပီး ယင္းငါးမ်ားကို ဆားျဖင့္နယ္ကာ အိုးျဖင့္သိပ္ရျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း၊ သိပ္ထားသည့္ ငါးမ်ားကို ေနလွန္းရေၾကာင္း၊ ငါးပိလုပ္ရာတြင္လည္း ငါး၏အစိတ္အပိုင္းမ်ား အားလံုးကုိ ျပဳလုပ္ျခင္းျဖစ္ၿပီး ယင္းအစိတ္အပိုင္းမ်ားမွ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္ႏုိင္ေၾကာင္းလည္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းအေနျဖင့္ ရန္ကုန္အေျခစိုက္ ေစ်းမ်ားတြင္ ေရာင္းခ်ေနေသာ ငါးပိအခ်ဳိ႕ကို နမူနာ ၀ယ္ယူကာ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဌာန (FDA) ၏ ဓာတ္ခြဲခန္းသို႔ ေပးပို႔စစ္ေဆးခဲ့ရာ တစ္လခန္႔အၾကာတြင္ ယင္းအေျဖကို ရရွိခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး ၾသဂုတ္ ၂၆ ရက္ ရက္စြဲျဖင့္ ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းအေနျဖင့္ သတင္းထုတ္ျပန္ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
EMG
ငါးပိရည္က်ဳိ ေရာင္းေနသည့္ ေစ်းဆိုင္တစ္ဆိုင္အား ေတြ႕ရစဥ္ (ဓာတ္ပံု - ၀င္းျမင့္ေက်ာ္)
ငါးပိတြင္ ယူရီးယား ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္ေနသည္ဟူေသာ ကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဌာန (FDA) မွ စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္ထုတ္ ႏုိင္ငံပိုင္ သတင္းစာမွတစ္ဆင့္ ရွင္းလင္းခ်က္ ျပန္လည္ထုတ္ျပန္ခဲ့သည္။
အဆိုပါ ရွင္းလင္းခ်က္တြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာနမွ ဓာတ္ခြဲစစ္ေဆးေပးခဲ့ေသာ နမူနာမွာ ငါးပိမဟုတ္ဘဲ ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ဳိးသာ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ၎ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ိဳးအနက္ တစ္မ်ဳိးတြင္ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္သည္ကို ေတြ႕ရွိရေၾကာင္းႏွင့္ ထိုသို႔ေတြ႕ရွိ သည့္ ယူရီးယားဓာတ္မွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ေရာေႏွာပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ဟုတ္၊ မဟုတ္ကို ခြဲျခားႏိုင္ျခင္း မရွိေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္သို႔ ျပန္ၾကားထားေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။
ယင္းကဲ့သို႔ ရွင္းလင္းခ်က္ထုတ္ျပန္ ရျခင္းမွာ စက္တင္ဘာ ၂၆ ရက္ထုတ္ ေၾကးမံုသတင္းစာတြင္ ေဖာ္ျပခဲ့သည့္ "ေစ်းကြက္အတြင္း ငါးပိအခ်ဳိ႕ ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္မႈ အတည္ျပဳ" သတင္းတြင္ ေရးသားခဲ့သည့္ အေၾကာင္းအရာမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျပန္လည္ရွင္းလင္းျခင္းျဖစ္ၿပီး အဆိုပါ သတင္းတြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းမွ FDA သို႔ ေစ်းကြက္အတြင္းမွ ငါးပိနမူနာ သံုးမ်ဳိးကို ေပးပို႔စစ္ေဆးခဲ့ၿပီး ယင္းတို႔အနက္မွ တစ္မ်ဳိးမွာ ဓာတ္ေျမၾသဇာမ်ား ပါ၀င္ေနေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားခဲ့သည္ဟု ေဖာ္ျပခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
"ဦးဗအုပ္ခိုင္ လာစစ္တာက ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာသံုးမ်ဳိး လာစစ္ပါတယ္။ တစ္မ်ဳိးမွာေတာ့ ယူရီးယားဓာတ္ ပါတယ္ဆိုၿပီး အေျဖထုတ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ အဲဒီဓာတ္ ပါ၀င္မႈက အလြန္အမင္း ပါေနတာ မဟုတ္လို႔ အႏၲရာယ္ မရွိပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဦးဗအုပ္ခိုင္ကိုေတာ့ အႏၲရာယ္ မရွိဘူးလို႔ မေျပာလိုက္ပါဘူး။ ဓာတ္ေျမၾသဇာကပါတဲ့ ယူရီးယားလို႔လည္း သူ႔ကိုမေျပာလိုက္ဘူး။ ယူရီးယားဓာတ္ဆိုတာ လူ႔ခႏၶာကိုယ္မွာလည္း ရွိႏိုင္သလို ငါးပိလုပ္တဲ့ ငါးေတြမွာလည္း ယူရီးယားဓာတ္ ရွိႏုိင္ပါတယ္။ နည္းပညာပိုင္း အရေတာ့ ဒီယူရီးယားဓာတ္က ဓာတ္ေျမၾသဇာက လာလား၊ မလာဘူးလားလို႔ေတာ့ မသိႏုိင္ပါဘူး။ ျမန္မာႏိုင္ငံ အစားအေသာက္နဲ႔ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဌာနအေနနဲ႔ ငါးပိေတြကို ပံုမွန္စစ္ေဆးေနၿပီး စားသံုးသူအတြက္ အႏၲရာယ္ရွိႏုိင္ရင္ ထုတ္ျပန္ေပးသြားမွာပါ။ အခုက အႏၲရာယ္ရွိတာ မေတြ႔ေသးလို႔ မထုတ္ျပန္ေသးတာ ျဖစ္ပါတယ္" ဟု ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရး ဌာနမွ ညႊန္ၾကားေရးမွဴး ဦးထြန္းေဇာ္က စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
အဆိုပါ ရွင္းလင္းျပန္ၾကားခ်က္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားရာတြင္ "သူတို႔ျပန္လည္ ရွင္းလင္းခ်က္ ထုတ္ျပန္တာက ငါးပိရည္က်ဳိ နမူနာ သံုးမ်ဳိးမွာ တစ္မ်ိဳးတည္းမွာပဲ ယူရီးယားဓာတ္ ပါတယ္လို႔ ေတြ႕ရတယ္။ သဘာ၀အေလ်ာက္ျဖစ္တဲ့ ယူရီးယားဓာတ္ဆိုရင္ သံုးမ်ဳိးစလံုးမွာ ေတြ႕ရမွာေပါ့။ အခုက တစ္မ်ဳိးမွာပဲ ပါတယ္ဆိုေတာ့ သဘာ၀အေလ်ာက္လား၊ လူကထည့္သြင္း ထားတာလားဆိုတာ တိတိက်က် ခြဲျခားေပးဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ့္ အေနနဲ႔ေတာ့ သဘာ၀အေလ်ာက္ ပါ၀င္တာ မျဖစ္ႏုိင္ဘူး။ လူေတြထည့္ထားတာလို႔ သံုးသပ္ယူဆပါတယ္" ဟု စက္တင္ဘာ ၂၈ ရက္က Daily Eleven သတင္းစာ၏ ေမးျမန္းခ်က္အေပၚ ျပန္လည္ေျဖၾကားခဲ့သည္။
ယင္းကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ ေဒါက္တာခင္ေမာင္ညိဳက သံုးသပ္ေျပာၾကားရာတြင္ "အခု FDA က ျပန္ရွင္းတဲ့အထဲမွာ ငါးပိနမူနာ သံုးမ်ဳိးထဲကမွ တစ္မ်ဳိးမွာ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္ေနတယ္လို႔ ရွင္းလင္းလိုက္တယ္။ ဦးဗအုပ္ခိုင္ ေျပာတာကေတာ့ သံုးမ်ဳိးထဲမွာ တစ္မ်ဳိးေတြ႕တယ္ ဆိုတာက အဲဒီေတြ႕တဲ့ တစ္မ်ဳိးက ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာ ထည့္ထားတယ္လို႔ ဆိုလိုတာ။ အမွန္က က်န္တဲ့ႏွစ္မ်ဳိးမွာ မေတြ႕တိုင္း ေတြ႕တဲ့တစ္မ်ဳိးမွာ ထည့္တယ္လို႔ ေျပာလို႔မရဘူး။ ငါးပိရဲ႕ အေျခခံက ငါးျဖစ္တဲ့အတြက္ ယူရီးယားဓာတ္က ငါးေတြရဲ႕ ကိုယ္ထဲမွာ ပါ၀င္ေနတယ္။ ယူရီးယားကို ငါးပိမွာေတြ႕တိုင္း ဓာတ္ေျမၾသဇာေၾကာင့္လို႔ မေျပာႏိုင္ဘူး။ ေနာက္ၿပီး ယူရီးယားကို ငါးပိမွာပါတဲ့ ဘက္တီးရီးယား အခ်ဳိ႕က စားသံုးတဲ့အခါ အဲဒီဓာတ္ ေလ်ာ့သြားၿပီး မရွိေတာ့တာေတြလည္း ရွိတယ္။ ယူရီးယားဓာတ္ကလည္း လူေတြကို ဒုကၡေပးႏုိင္ေလာက္တဲ့ ပမာဏ မဟုတ္တဲ့အတြက္ ငါးပိကို စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ယူရီးယားဓာတ္ မ်ားတယ္ဆိုၿပီး လူေတြကို အႏၲရာယ္ မျပဳပါဘူး" ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ထို႔ျပင္ ငါးပိလုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္ဖူးသူ တစ္ဦးက ေျပာၾကားရာတြင္ ေရခ်ဳိငါးပိကို ငါးခံုးမ၊ ငါးစင္႐ိုင္းစသည့္ ငါးမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ရျခင္းျဖစ္ၿပီး ယင္းငါးမ်ားကို ဆားျဖင့္နယ္ကာ အိုးျဖင့္သိပ္ရျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း၊ သိပ္ထားသည့္ ငါးမ်ားကို ေနလွန္းရေၾကာင္း၊ ငါးပိလုပ္ရာတြင္လည္း ငါး၏အစိတ္အပိုင္းမ်ား အားလံုးကုိ ျပဳလုပ္ျခင္းျဖစ္ၿပီး ယင္းအစိတ္အပိုင္းမ်ားမွ ယူရီးယားဓာတ္ ပါ၀င္ႏုိင္ေၾကာင္းလည္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းအေနျဖင့္ ရန္ကုန္အေျခစိုက္ ေစ်းမ်ားတြင္ ေရာင္းခ်ေနေသာ ငါးပိအခ်ဳိ႕ကို နမူနာ ၀ယ္ယူကာ ျမန္မာႏုိင္ငံ အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဌာန (FDA) ၏ ဓာတ္ခြဲခန္းသို႔ ေပးပို႔စစ္ေဆးခဲ့ရာ တစ္လခန္႔အၾကာတြင္ ယင္းအေျဖကို ရရွိခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး ၾသဂုတ္ ၂၆ ရက္ ရက္စြဲျဖင့္ ျမန္မာႏုိင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းအေနျဖင့္ သတင္းထုတ္ျပန္ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
EMG
0 comments:
Post a Comment