စြန္ပလြံသီး အေျခာက္ေရာ၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စြန္ပလြံသီးမွာပါ အာဟာရဓာတ္ အျပည့္ပါဝင္ပါတယ္။စြန္ပလြံသ
ငွက္ေပ်ာသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ထက္ စြန္ပလြံသီးမွာ ပိုမိုပါဝင္ေနပါတယ္။အမွ်င္ဓ
စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး စြမ္းအင္ တည္ေဆာက္မႈကို အားေကာင္း ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စုလို အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကူးစက္ပိုးေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ အသက္ရွင္သန္ေရး အတြက္အေရးပါတဲ့ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာေၾကညက္ ေစၿပီး အူေတြကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ပံုမွန္စားတာက ေရာဂါပိုးမႊားေတြ ႀကီးထြားမႈ မျဖစ္ေအာင္ တားဆီး ေပးႏိုင္ၿပီး အူထဲမွာ အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြကို ရွင္သန္ေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ဝမ္းသြားေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိတာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိး ရွိပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ႏြားႏို႔ပူပူထဲ ထည့္ေသာက္ရင္ ႏြားႏို႔ရဲ႕ အာဟာရတန္ဖိုးကို တိုးေစပါတယ္။ ခ်ဳိျမတဲ့ စြန္ပလြံသီးကို သၾကား အစားထိုး သံုးႏိုင္ပါတယ္။
Myawady Health
0 comments:
Post a Comment