Monday, October 7, 2013

ရင္ေခါင္းပူျခင္းကို ေပ်ာက္ေစေသာ လြယ္ကူသည့္ နည္းလမ္းမ်ား



(၁) ပီေက၀ါးပါ
ပီေက (chewing gum) ကို အစာစားၿပီးေသာအခ်ိန္တြင္ မိနစ္ (၃၀)ခန္႔ ၀ါးေပးပါ။ အူတြင္ အက္ဆစ္စုေဆာင္းမႈကို လ်င္ျမန္စြာ ေျဖရွင္းေပးႏိုင္သည္။
(၂) ရွားေစာင္းလက္ပတ္
အစာမစားမီ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ လက္ဖက္ရည္ခြက္ တစ္၀က္ကို ေသာက္ေပးပါ။ ရွားေစာင္းေဖ်ာ္ရည္ က အစာအိမ္ကိုအျပင္ အစာျပြန္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို သက္သာေစမည္။
(၃) ႏြယ္ခ်ိဳ
အစာအိမ္ေရာဂါမ်ားကို သက္သာေစေသာ သဘာ၀ေဆးဘက္၀င္ ပစၥည္းတစ္ခုျဖစ္သည္။ ႏြယ္ခ်ိဳကို အစာမစားမီ၀ါးေပးပါက အစာအိမ္ေၾကာင့္ ျဖစ္တတ္ေသာ ေ၀ဒနာမ်ား ကို သက္သာေစသည္။ ႏြယ္ခ်ိဳတြင္ ဥပါဒ္ေပးေစတတ္ေသာ glycyrrhi zic အက္ဆစ္မပါ၀င္ေသာ္လည္း ေသြးတိုးေစႏိုင္သျဖင့္ အလြန္အမင္း မစားသင့္ေပ။
ေဒါန
Health Updates Journal

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...